Sif Rømer


Jeg er Komplementær hormonterapeut ved Institut for Komplementærhormonterapi v/ Caroline Fibæk, Naturopath IBM, og speciallæge i gynækologi og obstetrik.

RAB-godkendt og blandt mere uddannet indenfor endokrinologi, immunologi, phytoterapi, biotransformation, endokrinologi, neurokemi, epigenetik og nutrigenomics. 

Dét her er min måde, at hjælpe samfundets behandlingskultur hen imod årsagsbehandling og længere væk fra symptombehandling.

 

Lad mig fortælle dig hvorfor jeg er engageret i mit fag. Fascineret og målrettet. 

Allerede som 12 årig viste vores sundhedssystem mig første eksempel på, at det ikke er fyldestgørende. Det er ikke dybdegående nok og tillægger ikke de såkaldte eksperter nok tid, til at omfavne det der omfavnes skal. Jeg fik en blodprop i hjernen, blev scannet og fik tjekket blod, men aldrig udredt. Den var væk og blodprøverne var fine. Den blev kategoriseret som tilfældig, uforklarlig. 

Kosten blev ændret drastisk, og siden da har jeg været draget af den verden, der kategoriseres alternativ. I min optik dog ikke mere alternativ, end at både du og jeg ved, at hvidløg er bakteriehæmmende, gurkemeje antiinflammatorisk og vand essentielt. Funktionel mad og drikke fandt indpas i min verden, og jeg begyndte at arbejde med Umahro Cadogan, da jeg ikke havde fundet tilfredsstillelse i diætistuddannelsen og ville længere ind i det funktionelle behandlerunivers. Jeg agerede højrehånd til workshops, photoshoots, bogskriverier og madlavning.

På sidelinjen kæmpede min mand og jeg med barnløshed på 3. år og havde været igennem 3 aborter. Både kirurgisk og spontant. Næste skridt var fertilitetsbehandling med dertil hørende maveskindsinjektioner og insemineringer. Jeg kunne ikke forlig mig med tanken, og vi besluttede at droppe jobs og flytte til udlandet for en stund. Da vi rejste hjem begyndte jeg i forløb hos Caroline Fibæk. 

Efter en periode med en konsultation og en opfølgning, var jeg gravid og vi fik vores førstefødte.

Som alt for mange erfarer, er det hårdt at stå med barnløshed, skuffelser og uvished i flere år.

Det endte i fødselsdepression og udviklede sig til stress. Det levede jeg med i 2,5 år og startede uddannelse hos Caroline Fibæk på institut for komplementær hormonterapi. Det skulle være min egen redning, men blev ydermere det jeg ønsker at formidle videre. Først dér forstod jeg at vores hormoner har medspil i alt. Og at rodårsager faktisk godt kan hentes frem til dagens lys. Det er dét jeg ønsker at formidle videre. Hvorfor nøjes med en panodil, når vi kan fjerne årsagen til hovedpinen?


I dag har jeg 2 børn, er gift og fornyligt flyttet fra Islands Brygge til Hjerting.

Jeg ville lyve hvis jeg sagde, at jeg altid er i balance. For det er ingen. Men jeg ved hvad jeg skal gøre og jeg er ikke længere hverken deprimeret eller udbrændt. Jeg er målsat til at hjælpe en masse ud på den anden side, lige så vel som at passe på mig selv. Jeg næres af det her.